Skip to main content

Alkenrode Ambassadeur Cittaslow

Alkenrode is in 2023 benoemd tot ambassadeur van Cittaslow in de Gemeente Gulpen-Wittem. Daar zijn wij als ondernemers heel trots op.

Wat is Cittaslow?
Een Cittaslow gemeente streeft naar een duurzame omgeving die verbonden is met een kwalitatief hoogwaardig landschap, waar een krachtige sociale gemeenschap aanwezig is die door de gemeente ondersteund wordt. Cittaslow is innovatief, maar gaat tegelijkertijd terug naar de oorsprong. Identiteit en cultuurhistorie zijn hierbij belangrijke elementen.

Lokaal en duurzaam
Bij een Cittaslow ondernemer wordt genoten van lokale producten die op een duurzame manier geproduceerd worden. Dit wordt ondersteund door waarden als authenticiteit, fijnschaligheid, kwaliteit, gastvrijheid, respect, tijd en aandacht voor elkaar.

Alkenrode als Cittaslow ambassadeur
In onze bedrijfsvoering houden wij zoveel als mogelijk rekening met bovenstaande waarden. In onze exploitatie van het vakantiehuis en appartement, maar ook in kookworkshops en vergaderarrangementen. Daarnaast is Alkenrode ook gastvrij voor de Muziekdagen van Eys (concertwandeling) en Kunstroute Gulpen-Wittem.